Reinhilde Pulinx

Reinhilde Pulinx

Reinhilde Pulinx is doctor in de taalkunde en in de gender- en diversiteitsstudies (gepromoveerd aan de Universiteit Gent). Als senior onderzoeker, verbonden aan het Expertisecentrum Inclusive Society van de hogeschool UCLL, werkt Reinhilde rond thema’s zoals sociale participatie, sociale cohesie, diversiteit en ongelijkheid. Reinhilde woont met man, dochter en zoon in Brussel, de tweede meest diverse stad ter wereld.

Sinds 2014 beoefent Reinhilde mindfulness, ze verdiept zich in de boeddhistische oorsprong en werkt rond mindfulness en diversiteit. In 2019 publiceerde zij haar eerste boek Mindfulness in Superdiversiteit (Pelckmans Pro) waarin de mogelijke sociale dimensie van mindfulness onderzocht wordt.

Binnen Mindful Collectief wil Reinhilde mensen tot engagement en verbinding brengen en diversiteit en inclusie realiseren in mindfulness.

Inspirerende Quote!

“Soms ervaar ik mezelf als een samenspel van stromen. Ik verkies dit boven het idee van een onwrikbaar zelf, de identiteit waaraan zoveel mensen zoveel belang hechten.” – Edward W. Saïd, Ontheemd. Een jeugd in het Midden-Oosten.

Wat is de gekste plek waar je ooit gemediteerd hebt?

Misschien bestaan er geen gekke plekken om te mediteren. Ik heb al op heel erg verschillende plekken gemediteerd. In een stilteklooster in Brugge; een bankje in de tuin van onze vakantiewoning in Zuid-Frankrijk; in de bus, de trein en zelfs in het vliegtuig; of in de turnzaal van de school van onze kinderen. Het voelde nooit gek, steeds als een beetje
thuiskomen.

Hoe kunnen we je bereiken?

www.zafu.be

rpulinx@yahoo.fr