Jeroen Crobeck

Jeroen Crobeck

Het was tijdens zijn studie Bio-ingenieurswetenschappen dat Jeroen ontdekte hoe hij door het beoefenen van mindfulness meer helderheid, rust en vreugde kon ervaren in elk moment van de dag.

Vanuit die ervaring besloot hij, na het voltooien van een master in de bio-ingenieurswetenschappen, een andere richting uit te gaan en zich in te zetten voor het welzijn van jongeren. Hij vatte een lerarenopleiding aan met een duidelijke missie: mindfulness een plek geven in het Belgische onderwijs. Ondertussen biedt hij mindfulness aan als een keuzevak voor de leerlingen van de 3e graad in het Xaveriuscollege in Borgerhout. Daarnaast is hij als mindfulness trainer verbonden aan de ZNA stresskliniek te Antwerpen waar hij mee de opleiding ‘Mindfulness op School’ verzorgt. Tot slot is hij als lector op AP hogeschool mede betrokken in een driejarig Erasmus+ project rond ‘kunst en mindfulness in het onderwijs’.

Als lid van het mindful collectief wil hij zijn jeugdige energie gebruiken om jong en oud via mindfulness dichter bij zichzelf, elkaar en de wereld te brengen.

Inspirerende Quote!

“The way out is in” – Thich Nhat Hahn

Wat is de gekste plek waar je ooit gemediteerd hebt? 

Tijdens mijn studies mediteerde ik ooit in een toilet ergens in een campus van de KULeuven. Ik had nood aan wat rust en helderheid en het toilet was de enige plek waar ik even kon zitten zonder gestoord te worden. Ik kan trouwens iedereen ‘toiletmeditatie’ warm aanbevelen. Je zou ervan versteld staan hoeveel verhalen er de ronde doen over zenmeesters die de volledige verlichting verwezenlijkten tijdens het doen van een kleine of grote boodschap!

Hoe kunnen we je bereiken?

Contact i.v.m. mindfulness trainingen:

Jeroen.crobeck@telenet.be

Voor info rond het project mindfulness en kunst in onderwijs:

jeroen.crobeck@ap.be